TMO

Informatie over de Tussen-de-Middag-Opvang op CBS ‘t Kompas.

Op CBS ’t Kompas hoeft uw kind voor het overblijven tussen de middag geen eten of drinken mee te nemen maar krijgt uw kind(eren) een uitgebreide lunch op school.

De lunch bestaat uit: bruinbrood, soms witbrood, rijstwafels, crackers, appelsap, sinaasappelsap, melk, water, margarine, smeerkaas, smeerworst, kaas, 2 soorten vleeswaren, jam, fruithagel, hagelslag, chocopasta, appelstroop en komkommer.

De TMO- medewerkers halen alle kinderen van de overblijf om 12.00 uur uit hun lokaal en begeleiden ze verder gedurende de overblijf. De kinderen uit groep 3 tot en met 8 gaan eerst aan tafel.  We starten eerst met een liedje en dan mogen ze gaan eten. De kinderen blijven tijdens het eten aan tafel zitten en krijgen drinken ingeschonken, de kinderen smeren zelf hun brood. De medewerkers gaan bij de kinderen aan de tafels zitten en houden het overzicht. Om ongeveer 12.20 uur mogen de kinderen van tafel. Kinderen ruimen zelf hun bord en beker op en gaan dan met de medewerkers naar buiten. De kinderen blijven buiten tot dat ze weer hun klas in moeten.

De kinderen uit groep 1 en 2 gaan eerst buiten spelen met de medewerkers. Zij komen om 12.25 uur binnen en gaan dan eventueel nog naar de wc en gaan hun handen wassen. Dan worden ze begeleid naar de gedekte tafels. De medewerkers gaan bij de kinderen aan de tafels zitten en houden het overzicht. De kinderen blijven tijdens het eten aan tafel zitten en krijgen drinken ingeschonken, ze mogen zelf hun broodjes smeren en beleggen en krijgen zo nodig hulp hierbij. We starten altijd met een goedemiddag en een liedje1 en om 12.50 uur sluiten we gezamenlijk af. Kinderen ruimen zelf hun bord en beker op en gaan dan met de medewerkers weer in de klas en deze medewerkers controleren of iedereen er is.

Voor het overblijven van uw kind kunt u kiezen uit vaste opvang en flexibele opvang. Bij vast gebruik van de overblijf staan de dagen dat uw kind komt vast en bij flexibele of extra overblijf moet u altijd van tevoren bellen (tot uiterlijk ’s morgens 10.30 uur) wanneer uw kind komt, tenzij hier afspraken over zijn gemaakt met de coördinator. Als uw kind(eren) voor de eerste keer overblijven vast of flexibel, dan moet er sowieso een formulier ingevuld worden. Zodat we de juiste gegevens hebben. De coördinator heeft een postbakje in het kantoor van de directeur staan, dus u kunt daar de briefjes in het postvakje doen als uw kind naar de overblijf komt. In principe is het altijd goed als uw kind gebruik moet maken van de overblijf, dus u word niet terug gebeld. Als u dit wel wenst, dan graag even aangeven. De coördinator houdt bij wanneer uw kind gebruik heeft gemaakt van de overblijf en u krijgt eens per maand een factuur van de SKSG.

De vaste opvang is vanaf schooljaar 2014-2015 €3,50 euro per keer en flexibele opvang €3,80 euro per keer.Komt u gerust een keertje kijken en bij vragen kunt u altijd even bellen naar de coördinator,  telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 11.30-13.30 uur. Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken of sms’en. De voice mail wordt elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag afgeluisterd tussen 10.00-11.00 uur. Berichten worden alleen op verzoek beantwoord. Het telefoonnummer is 06-49493782